Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, prosinca 16, 2013

Išleri

Sastojci:
Tijesto:
350 gr brasna
80 gr secera
100 gr oraha
1 bjelanac
vanilin secer
200 gr maslaca
limunova korica-malo narendati
Krema:
4 zumanca
150 gr sitnog secera
sok od 1-og limuna
200 gr maslaca
Priprema:
Od navedenih namirnica napraviti tijesto koje zamotate u prozirnu foliju i ostavite da odmori oko 20 minuta,na hladnom mijestu.
Odmoreno tijesto razviti na debljinu koja vama odgovara, ali ne predebelo jer se spajaju kolacici i dolazi krema izmedu, pa ce biti visoki. . .vaditi oblike koje zelite.
Poslagati na lim za pecenje (staviti papir za pecenje), te peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180c oko 12 minuta..kolacici bi trebali ostati svjetle boje.
Ohladiti i podijeliti na dva dijela, tako da svaki ima svog para...jedan kolac samo preliti cokoladnom glazurom i ostaviti da se cokolada stegne.
Kremu kuhati u mikrovalnoj, najprije dobro umutiti zumanca sa secerom, kuhati 1 minut u mikrovalnoj ...prohladiti kremu, mora biti gusta kao puding, dodati limunov sok i maslac, zatim dobro umutiti.
Dobivenom kremom spajati kolacice/islere.
Na kolac bez cokolade staviti kremu,jer ce biti podloga,zatim na kremu staviti cokoladni kolacic.