Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, kolovoza 07, 2013

Panettone

Sastojci:
450gr brasna
brasno za pobrasniti radnu povrsinu
225 gr maslaca, sobne temperature
120 gr secera
100 gr korice limuna i narance
1 kasicica vanila extrakta
2  jajeta srednje velicine
5 zumanaca
rendana korica od 1 limuna i 1 narance
30 gr svjezeg kvasca
30 ml toplog mlijeka
70gr suhih grozdica
70gr suhog ribizla
1 kasicicaa soli
1/4 kasicice morskog orascica
Sastojci:
U toplo mlijeko staviti kvasac, otopiti ga i dodati kasiku secera i kasiku brasna..
U dublju zdjelu prosijati brasno, dodati morski orascic, svjeze rendanu koricu limuna i narance.
U drugu dublju posudu staviti jaja,zumance, vanila extrakt i jako mekani, gotovo otopljen maslac.
Kada se kvasac aktivirao,sipati ga u brasno,polako mijesajuci dodavati i ostale tekuce/mokre sastojke...mijesiti rucno ili mikserom dok se ne stvori fino elasticno tijesto, koje se ne lijepi za posudi i ruke.
Pripremiti u meduvremenu koricu i ostale sastojke.
Nadoslo tijesto istresti na pobrasnjenu povrsinu, malo rastegnuti i posuti kandiranu koricu narance i limuna , grozdice, ponovo laganim pokretima premijesiti tijesto i staviti u pripremljen kalup za pecenje.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 190c oko 15 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180c i jos nastaviti peci 30-ak minuta.
Prohladiti Panattone u kalupu, isjeci i posluziti, posuti secerom u prahu