Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, siječnja 06, 2013

Teleći odresci u umaku s češnjakom

Sastojci za 4 osobe 
-600 g telećih odrezaka od buta
-1 kašika Vegete
-1 kašićica crvene mljevene paprike
-30 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-1 kašićica Ajvara blagog
- 3-4 kašike ulja
-50 mlbijelog vina
-3 češnja češnjaka
Priprema

Za pripremu ovog jela upotrijebit ćemo širu i dublju tavu. odreske istućemo batom za meso, a brašno pomiješamo s crvenom paprikom u prahu.
Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljamo u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavimo na zagrijano ulje i pećemo sa svake strane 2-3 minute.
Pospemo Vegetom, podlijemo vodom i pirjamo poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tokom pirjanja po potrebi podlijevamo vodom.
Kad meso omekša, dodamo ajvar, nasjeckani češnjak, vino i 50-100 ml vode pa zajedno prokuhamo.
Poslužimo toplo uz široke rezance.