Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, siječnja 13, 2013

Punjena Purica


Sastojci:
-1 očišćena purica
-1 kašika  masti
-1 dl bijelog vina
-2-3 kašike juhe ili vode
-so
Za nadjev:
-300 gr  teletine
-50 gr slanine
-nekoliko šampinjona
-1 kašika maslaca
-1 kašićica nasjeckanog peršuna
-1 kašika  vlasca
-1 jaje
-1 žumance
-biber
Priprema:
Puricu operemo i odrežemo joj vrat, posolimo je izvana i iznutra. Pripremimo nadjev od mljevene teletine,  slanine i na listiće narezanih šampinjona. Dodamo otopljeni maslac,  peršun i vlasac, jedno cijelo jaje i jedno žumance pa sve posolino i popaprimo i dobro promiješamo.
Dobivenom smjesom napunimo puricu, sašijemo je koncem i stavimo na namašćeni lim. Gornji dio purice i batake obložimo tankim kriškama slanine. Puricu prelijemo vinom i stavimou prethodno zagrijanu pećnicu da se peče na umjerenoj temperaturi. Više je puta prelijemo sokom od pečenja.
Kad je purica pečena, izvadimo je iz lima, narežiemo na komade i složimo na pladanj. Umak procijedimo kroz sito i njime prelijemo narezane komade purice. Poslužimo uz zelenu salatu.