Sastojci:
-2-3 dg sušenih vrganja
-5 dg putera
-1 dcl Vrhnja za kuhanje
-So po ukusu
-Peršunov list
-Kašićica brašna
Priprema:
Prije same pripreme juhe nužno je vrganje natopiti u vodi (1l) da bi omekšali (cca. 1 sat). Vodu ni u kom slučaju nemojte prolijevati jer ćemo je iskoristiti kasnije kao dodatak juhi. Kad su vrganji omekšali isjeckamo ih na tanke ploškice. U prikladnoj posudi na laganoj temeperaturi rastopimo puter, dodamo vrganje i lagano ih dinstamo 2 minute. Dodamo vodu u kojoj smo topili gljive i zasolimo po želji. Ukoliko volite vegetu umjesto soli možete dodati samo vegetu. Ostavimo juhu da se kuha 20 minuta. Pred kraj napravimo smjesu u maloj posudici od brašna i 1 dcl mlake (ne vruće) vode, te dobro izmiješamo. Dodamo juhi i miješamo. Pred sam kraj dodamo vrhnje za kuhanje i isjeckani peršun.
-2-3 dg sušenih vrganja
-5 dg putera
-1 dcl Vrhnja za kuhanje
-So po ukusu
-Peršunov list
-Kašićica brašna
Priprema:
Prije same pripreme juhe nužno je vrganje natopiti u vodi (1l) da bi omekšali (cca. 1 sat). Vodu ni u kom slučaju nemojte prolijevati jer ćemo je iskoristiti kasnije kao dodatak juhi. Kad su vrganji omekšali isjeckamo ih na tanke ploškice. U prikladnoj posudi na laganoj temeperaturi rastopimo puter, dodamo vrganje i lagano ih dinstamo 2 minute. Dodamo vodu u kojoj smo topili gljive i zasolimo po želji. Ukoliko volite vegetu umjesto soli možete dodati samo vegetu. Ostavimo juhu da se kuha 20 minuta. Pred kraj napravimo smjesu u maloj posudici od brašna i 1 dcl mlake (ne vruće) vode, te dobro izmiješamo. Dodamo juhi i miješamo. Pred sam kraj dodamo vrhnje za kuhanje i isjeckani peršun.