Sastojci:
3 bjalanca
125 gr secera u prahu,
125 gr mljevenih badema
1 kašika brasna,
2 kašike secera
Priprema:
Mljeveni secer i bademe pomijesati i prosijati.. bjelance umutiti u slag uz dodatk secera, zatim u njih lagano umjesati suhe sastojke..napuniti vrecicu za ukrasavanje i pomocu okruglog "tuljka praviti hrpice.. treba da bude 15-18 komada, vrhove malo pritisnuti mokrom kašikom, staviti po jedan oguljen badem..Peci na 180 C oko 15, zatim smanjiti temperaturu na 150 C i jos susiti dok im sredina bude suha...
3 bjalanca
125 gr secera u prahu,
125 gr mljevenih badema
1 kašika brasna,
2 kašike secera
Mljeveni secer i bademe pomijesati i prosijati.. bjelance umutiti u slag uz dodatk secera, zatim u njih lagano umjesati suhe sastojke..napuniti vrecicu za ukrasavanje i pomocu okruglog "tuljka praviti hrpice.. treba da bude 15-18 komada, vrhove malo pritisnuti mokrom kašikom, staviti po jedan oguljen badem..Peci na 180 C oko 15, zatim smanjiti temperaturu na 150 C i jos susiti dok im sredina bude suha...