Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, travnja 08, 2017

Kolač Zebra - Brz i Ukusan

Nevjerovatno ukusan i nježan kolač, koji možete lako i brzo pripremiti. Prednost ovog kolača je u tome što je zdrav i veoma se sviđa deci.
Njime ćete obogatiti  organizam dovoljnom količinom kalcijuma, fosfora i minerala koji jačaju koštani sistem.
Kolač možete pripremiti u rerni ili mikrovalnoj, čime ćete vrijeme pečenja smanjiti na samo 10 minuta!
Sastojci:
– polumasni sitni sir – 500 gr
– šećer- 5 supenih kašika
– jaja – 2 komada
– griz – 4 supene kašike
– kakao prah – 1 supena kašika
– mlijeko – 150 ml
– vanilin šećer – 1 kesica
– so – na vrh noža, 2 gr
– malo praška za pecivo


Priprema:
U sir stavljamo šećer, so, jaja i vanilij šećer. Promješamo. Zatim dodajemo mlijeko i griz, i ponovo dobro promješamo. Tijesto dijelimo na dva dijela. U jedan dio dodajemo kakao.
Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmjenično slagati tijesto: bijelo, pa braon.
Recimo stavite kašiku bijelog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo bijelog tijesta, i tako dok ne iskoristite obje smjese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.
Kolač možete ispeći na dva načina.
Možete ga staviti u zagrijanu rernu na  180 stepeni i peći 35-40 minuta.
Možete ga peći i u mikrovalnoj pećnici. Posuda sa tijestom se stavlja  u mikrovaln, podesi se na maksimalnu snagu i podešavamo tajmer na 10 minuta.
Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrovalnoj još  2 munuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sječemo.
Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i odgore posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.
Prijatno!

Izvor:http://uspesnazena.com
Više »

Za Doručak: Vazdušasti Omlet

Jednostavan recept sa prijatno iznenađujućim rezultatom- nježan omlet kojim će biti oduševljeni i djeca, a i odrasli. Minimum napora, maksimum zadovoljstva.
Samo jednom pripremite ovakav doručak, i postaće vam omiljeni. Ovaj omlet je nevjerovatno nježan, i prosto se topi u ustima. Mek i sočan, pri tome dijetalan – na 100 gr samo 118 kilokalorija.
Sastojci:
– dublji kalup dimenzija 10×24 cm
– 6 jaja
– mlijeko oko 300 ml
– so – pola kafene kašičice
– puter ili ulje za podmazivanje kalupa

Priprema:
Sve umutiti, podmazati kalup puterom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni  – 30 minuta. Tokom pečenja ne otvarajte vrata od rerne.
Priprema:

Izvor:http://uspesnazena.com/
Više »

Krompirova Gnijezda - Brzi Ručak

Super recept, ukoliko želite impresionirati i izgledom i ukusom :)
Sastojci:
oko pola kilograma krompira
1 glavica crnog luka
1 čehno belog luka
1 jaje
50-70 gr tvrdog sira
200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa

Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnijezda“ koristeći platnenu kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni,  25-30 minuta.
Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Prijatno!

Izvor:http://uspesnazena.com

Više »