Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, ožujka 22, 2015

Pečena Piletina Sa Senfom i Ruzmarinom

Vjerovatno već imate svoj “tajni” recept za pripremanje pečene piletine, ali ipak isprobajte ovu varijantnu, pogotovo ako spadate u ne mali broj ljubitelja pikantnih hrskavih zalogaja.
Sastojci:
500 g pilećih bataka i karabataka
4 kašike senfa
1 kašičica ruzmarina
3 čehna bijelog luka
ulje
so
biber

Priprema:
Dobro sjedinite senf sa uljem i ruzmarinom. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i sve dobro promiješajte.
Piletinu posolite, pobiberite i dobro natrljajte dobijenom marinadom pa ostavite da odstoji sat vremena.
Nakon toga meso poredajte u podmazanu tepsiju i pecite poklopljeno (ili pokriveno alu-folijom) u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon toga otklopite tepsiju i pecite sve dok piletina ne porumeni i kožica ne postane hrskava.