Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, ožujka 09, 2015

Dvobojna Kremšnita

Sastojci:
1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta  
2 Kreme za kremšnite  
1100 ml hladne vode
100 g čokolade za kuhanje
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela.
Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
U visoku posudu ulijte 550 ml hladne vode do 15 °C.
U vodu uspite sadržaj vrećice Kreme za kremšnite i promiješajte.
Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom 5 do 6 minuta.
Postupak ponovite i s drugom kutijom Kreme za kremšnite, a na kraju u nju umiješajte toplu rastopljenu čokoladu da dobijete tamnu kremu.
U tepsiju (veličine 38×22 cm) stavite koru lisnatog tijesta, premažite je svijetlom kremom, na nju nanesite tamnu kremu i poklopite drugom korom tijesta, koju ste prethodno narezali na kocke.