Ovo je odličan recept . Jednostavno i gotovo za tili čas. :)
Dok provri voda za tjesteninu vi ste već pola posla uradili.
Sastojci:
-tjestenina po želji
-300 gr pilećeg mesa, po mogućnosti bijelog
-2 dl neutralne pavlake
-par kašika ulja
-so, biber, ruzmarin
-sok od jednog limuna
Priprema:
Ujutro u posudu stavite ulje, so, biber, ruzmarin, sve po malo, sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopite i ostavite da odstoji par sati. Kad se približi vrijeme ručka, izvadite i pržite kratko, limun će omekšati piletinu pa će biti gotova jako brzo. Dok to radite u drugu posudu stavite vodu za tjesteninu. Skuhajte je. Kad je piletina gotova uspite neutralnu pavlaku, još malo posolite ili dodajte začine koje volite, propržite par minuta i sjedinite sa tjesteninom. Posluzite toplo.
Izvor: http://refleksija.me/
Dok provri voda za tjesteninu vi ste već pola posla uradili.
Sastojci:
-tjestenina po želji
-300 gr pilećeg mesa, po mogućnosti bijelog
-2 dl neutralne pavlake
-par kašika ulja
-so, biber, ruzmarin
-sok od jednog limuna
Priprema:
Ujutro u posudu stavite ulje, so, biber, ruzmarin, sve po malo, sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopite i ostavite da odstoji par sati. Kad se približi vrijeme ručka, izvadite i pržite kratko, limun će omekšati piletinu pa će biti gotova jako brzo. Dok to radite u drugu posudu stavite vodu za tjesteninu. Skuhajte je. Kad je piletina gotova uspite neutralnu pavlaku, još malo posolite ili dodajte začine koje volite, propržite par minuta i sjedinite sa tjesteninom. Posluzite toplo.
Izvor: http://refleksija.me/