Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, srpnja 12, 2014

Teleća Čorba sa Graškom i Karfiolom

Sastojci:
250 g teletine
2 glavice crnog luka
1  mrkva
1 veći celer
1 korjen peršuna
1 krompir
70 g graška
70 g karfiola
3 struka peršunovog lista
20 g brašna
30 g maslaca
50 ml kisele pavlake
1 žumance
2 – 3 kriške limuna
biber
 so
ulje

Priprema:
Na ulju propržiti isjeckani luk pa dodati meso isječeno na kockice. U proprženo meso dodati na kockice izrezano povrće : šargarepu, celer, korjen peršuna, krompir, grašak i karfiol. U meso s povrćem naliti vodu pa pobiberiti i posoliti. Kuhati dok meso i povrće ne omekšaju.
Posebno na maslacu propržiti brašno da blago požuti i dodati ga u čorbu, koja treba da kuha još oko 10 minuta. Potom dodati kiselu pavlaku pomješanu sa žumancetom i na kraju sitno isjeckan peršunov list i kriške limuna.