Sastojci:
Bravije, juneće ili teleće meso
Luk
So
Aleva Paprika
malo vode
Priprema:
Bravije, juneće ili teleće meso (bajrit, rosbrat ili prsa, but ne dolazi
u obzir) se isiječe na komade, te preprži na masnoći.
Meso se izvadi u drugu šerpu, a na masnoći na kojoj je bilo meso proprži se da porumeni na kockice isjeckani luk. Posoli, doda aleve paprike i sve to saspe na meso (krzatmu). Zatim se doda čista voda, i to kuha na slaboj vatri dok se krzatma ne skuha.
Kao prilog uz krzatmu servira se poželji, najbolje riža ili rezanci.
Prilog se začini saftom iz krzatme.
Bravije, juneće ili teleće meso
Luk
So
Aleva Paprika
malo vode
Priprema:
Bravije, juneće ili teleće meso (bajrit, rosbrat ili prsa, but ne dolazi
u obzir) se isiječe na komade, te preprži na masnoći.
Meso se izvadi u drugu šerpu, a na masnoći na kojoj je bilo meso proprži se da porumeni na kockice isjeckani luk. Posoli, doda aleve paprike i sve to saspe na meso (krzatmu). Zatim se doda čista voda, i to kuha na slaboj vatri dok se krzatma ne skuha.
Kao prilog uz krzatmu servira se poželji, najbolje riža ili rezanci.
Prilog se začini saftom iz krzatme.