Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, srpnja 14, 2014

BIFTEK SA KROMPIROM

Sastojci:
3 veća krompira, oguljena i isječena
2 kašike maslinovog ulja
1 sitno sjeckano čehno bijelog luka
malo sjeckanog lišća peršuna
2 parčeta bifteka (od oko 140 g svaki)
1 kašičica tucanog bibera
malo putera
Priprema:
Stavite isječen krompir da se kuha, pustite da ključa oko 2 minuta, pa ocjedite vodu.
Zagrijte u tavi maslinovo ulje. Dodajte krompir i pržite na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Mješajte povremeno, sve dok krompir ne dobije lijepu zlatnu boju i postane hrskav. Dodajte bijeli luk i pržite još 1 minut. Pospite peršunom i posolite po ukusu, pa sklonite sa vatre.
Poprskajte šnicle sa malo maslinovog ulja, pa uvaljajte u biber. Zagrijte tavu, pa ispecite biftek po svom ukusu. Ostavite šnicle da odstoje 5 minuta.
Na kraju, namažite šnicle sa malo putera i služite sa krompir salatom koju ste prethodno pripremili. Uz ovo jelo odlično ide i zelena salata, paradajz i malo crnog luka.
Izvor: http://www.stvarukusa.rs/