Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, srpnja 23, 2014

Bajramska Čorba sa Teletinom

Sastojci:
1 l teleceg temeljca
200 gr mesa
1/2 komada limuna
3 pune supene kasike brasna
100 gr maslaca
1 supena kasika Vegete
po ukusu soli
mljerveni crni biber
po ukusu tucane crvene paprike bez sjemena
2 jajeta

Priprema:
Za temeljac koristiti vodu gdje se kuhalo telece meso od rebara.
Na tihoj varti, uz stalno mjesanje, na 60 gr maslaca proprziti brasno sve dok poprimi rumenu boju.
Przeno brasno skinuti s vatre popariti mlakim temeljcem. Stalno mjesati da se ne stvore grudvice.
Smjesi dodati “Vegetu, posoliti i pobiberiti po ukusu. Ostaviti da se kuha. Stalno mjesati.
U medjuvremenu u drugu posudu viljuskom izlupati jaja, dodati sok od limuna, malo posoliti. U to kutljacom postepeno dodati od smjese koje se grije. Stalno mjesati i paziti da se jaja brzo ne zahvate.
Kada smjesa pocne da vrije, skinuti s vatre i postepeno uz stalno mjesanje dodati joj smjesu od jaja.
Vratiti na tihu vatru i uz stalno mjesanje cekati da corba ponovo provri.
Corbu skinuti s vatre. Dodati sitnije komadice mesa, koje ste ocistili od rebara, preostali zagrijani maslac i posuti tucanom crvenom paprikom.
Izvor: www.coolinarika.com